Signallottan, Visby

Kvalité och design i Visby

Gotländsk kvalité och design i modern, småskalig gårdsmiljö. Naturskönt område med promenadavstånd till Visby innerstad. Unika bostadsrätter som kommer uppföras i olika utföranden, där materialval och design valts ut med noggrannhet. Här kommer byggas lägenheter som passar alla. Etagelägenheter med otrolig rymd till radhus med dubbla uteplatser. Bostädernas planlösning och storlek varierar mellan 40-102kvm och fördelas mellan 2-5 rum och kök – alla med egen balkong eller uteplats.

Projektet kommer uppdateras löpande med information och bilder.

OBS! Inredning enligt bilderna kan komma att ändras.

Kortfakta

  • Byggår: 2019-2020
  • Beräknad inflyttning kvartal 1, 2020
  • BOA 40-102 kvm
  • Fjärrvärme
  • Miljövänligt boende

Besök Fastighetsbyråns hemsida för att se lediga bostadsrätter.

2020-02-12

Signallottans första etapp är i stort sett inflyttningsklar. Nystädade lägenheter glänser och och lockar. Till och med skyltarna med husnummer är på plats och cykelstället inväntar sina första gäster. Samtidigt är grunderna till andra etappen gjutna och så sakteliga växer nya huskroppar upp, allt under ledning av Gotlandsbyggens flinka medarbetare och övriga samarbetspartners.

Mer info om själva boendet får man lämpligen hos Fastighetsbyrån.

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2020

2020-01-16

När solen äntligen visar sitt bleka vinterljus visar Signallottan sig från en fin sida. Arbetet pågår med båda etapperna. Där de kommande husen ska stå är det grävare, markarbeten, gjutning av plattor och andra storslagna förberedelser. I de redan uppförda huskropparna kommer köken på plats, utetrapporna glänser och smidesarbeten ser till att de viktiga detaljerna skapar helhet. Cykelställen ligger och väntar på montering och doften av såväl nymålade väggar som sågdus ger en hemtrevlig känsla. Det närmar sig inflyttning.

Mer info om själva boendet får man lämpligen hos Fastighetsbyrån.

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2020

2019-12-04

En grå decemberdag på gamla A7-fältet råder det ändå full aktivitet på bygget där kvarteret Signallottan färdigställs, i Gotlandsbyggens regi. 
Husen i första etappen börjar bli klara. Utvändigt lägger man plattor, planterar, färdigställer balkonger och loftgångar. Invändigt kommer allt mer av inredning och funktioner på plats. Köksutrustningen glänser i lägenheterna. Badrummen färdigställs och såväl golv som väggar börjar se ut som att det drar ihop sig till inflyttning.

Samtidigt är det hårda jobbet med att förbereda för nästa huskroppar igång ute i kylan. Inuti den gjutna grunden är det redan förberett för el, vatten och avlopp.

Mer info om själva boendet får man lämpligen hos Fastighetsbyrån.

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-11-26

Trots regntunga skyar och synnerligen grått novemberväder vilar man inte på lagrarna i kvarteret Signallottan. Under ledning av Gotlandsbyggen pågår arbete med yttre färdigställande av såväl fasader som av uteplatser, vägbanor och en och annan förberedelse inför planteringar. Invändigt kommer köksutrustning på plats och helheten närmar sig inflyttningsklara bostäder. Bakom högar av singel, grus och i leriga spår växer också nästa etapp fram. 

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-10-16

Trots det synnerligen gråa vädret finns det färgklickar att glädjas åt. På Signallottan är det aktivitet i det höstmurriga. Dels påbörjas nästa etapp med grundarbeten, dels finputsas och slutförs de redan uppförda husen. Invändigt är det målning, snickerier, ler och annat som i stadig fart ser till att göra lägenheterna beboeliga.
Genom ett fönster kunde fotografen också få en smygkoll på hur ett färdigt och möblerat boende kan te sig.

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-09-26

Det utvändiga tar form mot färdigt resultat.
Golv, trappor och till och med köksinredning monteras och ger en försmak av hur de inflyttningsklara bostäderna kommer te sig.Elinstallationer, målning och snickerier löper närapå parallellt.

Ute förbereds för fler huskroppar, vatten avlopp och annat livsnödvändigt. Det är en intressant process, där så många olika delprojekt pågår samtidigt och klaffar med varandra.

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-09-03

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-08-14

Förutom att fasaderna nu börjar bearbetas och färdigställas är det invändigt jobb i den ”radhuslänga”som är beklädd med träpanel. Där är golven inlagda i något rum och fler är på väg. Åter andra rum i nämnda hus är spacklade och förberedda för målning/tapetsering. Det sågas, spacklas, snickras och fixas. Mer info om själva boendet får man lämpligen hos Fastighetsbyrån.

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-07-03

Trots almedalsmyllret pågår bygget på Signallottan. De tre huskropparna som är uppförda börjar se relativt klara ut, även om det återstår en del utvändigt jobb. Byggnadsställningarna står kvar och vittnar om de många skor som trampar våningsplanen. Invändigt är elektrikerna och målarna på plats för att förbereda inför fortsättningen med att göra allt inflyttningsklart. Mer info om själva boendet får man lämpligen hos Fastighetsbyrån.

 

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-06-10

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

2019-05-17

Foto: Nicka Hellenberg, 2019

Byggstart

Foto: Nicka Hellenberg, 2019
Share This